Allergisk mot mat?

I helgen var jag på fest med med en massa god mat och härliga vänner. Vi serverades förrätt som innehåll nötter, jättegod tyckte jag. Det tyckte även min vän som är allergis mot nötter. Efter 5 min hade halsen svullnat igen, huvud ändrat färg och hon hade svårt för att andas. Som tur är hade hon tabletter med sig och efter någon timme mådde hon mycket bättre.

Varför berättar jag nu detta för er? Jo för att jag precis som många av er som läser detta är inte allergiska mot nötter utan mot mat. Vi måste tänka efter innan vi stoppar något i munnen, är detta bra eller dålig mat för mig?

Många, många gånger tycker jag att det är sååå orättvist att jag ska vara allergisk mot all mat. Jag kan sitta och tycker synd om mig själv och hoppas på att växa ifrån det någon dag. Men så kommer jag på mig själv och förstår att det inte är så orättvist som det verkar i mitt huvud. Min stakars kompis fick hela

sin kväll förstörd för en liten nöt bit och det var inte första eller sista gången.

Jag där i mot kan njuta av maten, riskerar inte att bli dålig eller behöva åka till sjukhuset. Jag behöver bara röra på mig lite extra och tänka på vad jag äter i veckorna och kan sedan njuta av maten som det bjuds på.

När man lär sig att tänka efter en gång extra innan man lägger upp mat på tallriken eller väljer mellan läsk eller vatten så är det inte så jobbigt att vara allergisk mot mat. Min kompis kan aldrig lära sig att hålla sig helt borta från nötter då man aldrig till 100% kan veta vad som finns i maten, hon måste ständigt ha med sig tabletter och fråga om vad maten innehåller.

Så det känns helt ok att vara allergisk mot mat. Rör jag mig bara lite extra och har rutiner för när jag får äta godis, glass och kakor så behöver jag ju inte fundera så mycket på det:)

NUUUU

 

 

Lämna ett svar

Sitemap
Letar du efter något som inte finns i menyerna? Här kan du se en lista på alla sidor på denna webbplats

Reklam

Denna blogg är utvecklad av
Henrik Hederström.
Fotografering & Webbdesign
Läs mer på:
www.henrikhederstrom.se