Kan man äta hur mycket frukt som helst?

Att frukt är nyttigt vet vi alla. Men jag får ofta frågan om det är ok att då äta hur mycket frukt som helst. Jag har tyvärr inte ett svar på denna frågan utan två svar.

Om personen som frågar mig äter en kost i nuläget som inte innehåller max 1 frukt per dag så är mitt svar NEJ man kan inte äta för mycket frukt. Sannolikheten för att denna person ska gå över och äta 10 frukter om dagen är ganska liten. Dock kanske jag kan få personen i fråga att byta ut en macka på morgonen mot ett äpple och fredagsmyset till fruktsallad. Väljer man bort annan mat så är upp till 4  frukter om dagen bara bra för kroppen och knoppen.

fruktsallas

Om en annan person med problem gällande småätande och överätande frågar om man kan äta för mycket frukt så svarar jag JA. Det är för mycket att äta frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat som vanligt och sedan utöver detta äta 10 frukter om dagen för att man är sugen på något. Men det är inte frukterna som är boven i detta utan problemet med småätande.

TIPS

  • Har du ett barn hemma som kan äta hela vindruvsklasen på 2 min så skulle spara just vindruvor till helgen och byta ut lördagsgodiset mot detta.
  • Ett perfekt sätt att få i sig frukt är att ta mindre mat på tallriken och avsluta maten med ett äpple. På så sätt få vi även i oss mindre kalorier.
  • Tänk på frukt som något som kroppen behöver. Ofta är föräldrar oroliga över att deras barn inte får i sig nog med kalcium, tänk samma sak när det gäller frukt. Jag skulle säga att 2 frukter är minimum om dagen om man vill att kroppen ska må bra.

Har ni några frågor gällande frukt så fråga gärna:)

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Sitemap
Letar du efter något som inte finns i menyerna? Här kan du se en lista på alla sidor på denna webbplats

Reklam

Denna blogg är utvecklad av
Henrik Hederström.
Fotografering & Webbdesign
Läs mer på:
www.henrikhederstrom.se