Frukost viktig för barn och tonåringar

Äter du frukost varje morgon? Om svaret är Nej så kan det vara dax för en förändring. De vanligaste orsakerna till att man inte äter frukost är att man inte är hungrig på morgonen, att man är för trött eller inte hinner. Är man inte hungrig när man vaknar på morgon har man troligen ätit försent kvällen innan, är trött på morgonen och inte orkar äta frukost för man lägga sig tidigare och kanske gå upp lite tidigare så man hinner äta frukost. Har man aldrig ätit frukost innan kan det vara bra att börja äta lite till frukost för att vänja sig, exempel på en lite frukost kan vara en macka, en banan eller en glas yoghurt. Här kommer 2 tips på goda frukostar som ni gärna får prova. Här hittar ni även en artikel om varför det är bra att äta frukost:)

 http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?td=3/17/2014&art=2028&tem=2

Banangröt med  russinIngredienser:
1 dl havregryn

 1,5 dl vatten

1 banan

 1 msk russin
1 dl mjölk


Gör så här:
Blanda havregryn med vatten och mjölk. Koka i cirka 3 minuter. Mosa bananen och blanda ner den tillsammans med russinen i gröten då den är färdigkokt. Servera med mjölk.

Supersnabb omelett
2 ägg
2 msk mjölk eller vatten
1/2 krm salt
peppar
1 msk riven ost
1 tomat

Knäck ägg i en djup tallrik, vispa dem lätt och tillsätt mjölk eller vatten, salt och några tag med pepparkvarnen. Strö eventuellt över riven ost. Tillaga i mikron på full effekt cirka 1 minut, rör om och tillaga ytterligare cirka 1 minut. Skivad tomat är gott till.

 

 Min favorit på morgonen är havregrynsgröt med blåbär, kanel och lite nötter:)

gröt

 

Lämna ett svar

Sitemap
Letar du efter något som inte finns i menyerna? Här kan du se en lista på alla sidor på denna webbplats

Reklam

Denna blogg är utvecklad av
Henrik Hederström.
Fotografering & Webbdesign
Läs mer på:
www.henrikhederstrom.se