Elin tipsar dag 1

Nu drar jag igång Elin tipsar frukost, mellanmål och middag. Varje dag de kommande 2 veckorna kommer du hitta recept, tips och inspiration för att äta hälsosammare och godare. Jag kommer fokusera på mat som mättar bra.

Frukost:

Själv äter jag bananpannkaka 6 dagar i veckan efter som jag ÄLSKAR det och jag få i mig en massa nyttigheter som håller mig pigg och glad hela dagen.

Bananpannkaka(1 person)

1 banan

1-2 ägg (själv använder jag 2 ägg men för mer banansmak så använd endast 1 ägg)

Skiva och  mosa bananen med en gaffel, kläck sedan äggen/ ägget i bananen och rör om. Stek pannkakan på båda sidorna i lite smör. Ta gärna upp lite bär från frysen kvällen innan och ät till bananpannkakan.

På bilden har jag blandat i kesella 1% i bären för att få lite krämigare känsla.

bananpannkaka

Mellanmål:

Detta mellanmål passar nu när det finns så goda svenska äpplen.

Äpplekaka(1 person)

1 äpple

1 tsk smör

1 tsk honung

kanel

2 msk turkisk yoghurt

Skär äpplet i bitar och steg i smöret. Äpplebitarna ska bli mjuka och varma. Krydda äpplebitarna med kanel efter smak. Jag älskar kanel och tar därför på ganska mycket:) När äpplebitarna är klara ringa över honungen och servera med turkisk yoghurt. Passar perfekt som helgmellanmål när hela familjen är hemma men även till vardags för de lite äldre barnen.

äpple

Middag:

Omelett är utmärkt middag till alla i familjen eftersom alla kan få välja vad de vill ha i. Gör en lite omelett till var och en eller gör en stor som räcker till hela familjen:)

Elins Omelett (2 personer)

5 ägg

broccoli

100 g skinka

parmesan

Vispa ihop äggen och blanda i alla ingredienser. Stek omeletten på ganska svag varme under ca 5 min, avsluta med att riva över lite parmesanost på toppen. Här kan man välja precis vad man vill, svamp, köttbullar, fetaost, tomater eller oliver.

omelett

Berätta gärna hur ni tyckte det smakade..:)

Lämna ett svar

Sitemap
Letar du efter något som inte finns i menyerna? Här kan du se en lista på alla sidor på denna webbplats

Reklam

Denna blogg är utvecklad av
Henrik Hederström.
Fotografering & Webbdesign
Läs mer på:
www.henrikhederstrom.se