Att äta rätt kan vara lätt

Visst är det svårt att veta vad som är rätt  eller fel, nyttigt eller onyttig när det gäller mat. Många av er föräldrar upplever att ni hör olika saker vart ni än vänder er, vissa säger att de ska begränsa antalet bananer och andra säger att bananer är absolut inget man behöver tänka på vid viktnedgång.

Men hur lätt är det som förälder att förstå vem man ska lyssna på?

För er som har övervikt i familjen så handlar det ofta inte om vad som äts utan hur mycket och hur ofta. För att ta ett exempel så hade jag en mamma för några års sedan som undrade om flingor var bra som frukost. Min fråga till mamman var hur länge varar flingpaketet? Mamman funderade lite och svarade lite förvånad över svaret, 3-4 dagar kanske. Det visade sig att pojken som i detta fallet åt frukost själv åt gärna mer än en skål och tyckte det var så gott att han gärna även tog det som mellanmål efter skolan. Här handlar det inte om hur nyttiga flingorna är utan att man måste få  ordning på hur mycket flingor man äter. Även om flingorna varit superduper nyttiga så är mängden mer dag för stor och kommer resultera i viktuppgång.

Men för er som känner er lite vilse i matdjungeln  så kommer här några tips som kan vara bra att starta med:

  • Byt ut all dryck mot lättmjölk och vatten.
  • Börja varje måltid med en lite skål sallad.
  • Håll alltid på regeln om endast 1 portion mat, även helger och fest.
  • Planera in 1 timmes fysisk aktivitet om dagen för ditt barn. Cykla till skolan, simma, ut och gå eller hoppa studsmatta.

Små förändringar kan de stora resultat, LYCKA TILL! 

ÄTA RÄTT BLOGG

Lämna ett svar

Sitemap
Letar du efter något som inte finns i menyerna? Här kan du se en lista på alla sidor på denna webbplats

Reklam

Denna blogg är utvecklad av
Henrik Hederström.
Fotografering & Webbdesign
Läs mer på:
www.henrikhederstrom.se