Egengjord müsli

Egengjord müsli

Att köpa färdiga frukostflinger eller müsli i affären kan ofta resultera i att man få hem en produkt med massa onödigt socker och kalorier i. Så jag rekommenderar att göra sin egen müsli, mycket roligare och mycket godare.

musliEgengjord müsli

1 dl pumpafrö
1 dl solrosfrö
1 dl kokos
1 dl mandel, eller annan nöt
2 dl fiberhavregryn

Blanda samman allt på en plåt, rör sedan ihop 0,75 dl vatten, 1 msk honung och 1 msk rapsolja och häll vätskan över müsliblandningen, blanda runt och sätt in i ugnen på 200 grader.
Låt stå ca 5 min, rör om och låt stå 5-7 min till och ta sedan ut den.

 

 

När müslin kommer ut i från ugnen lägg på 1 dl russin och krydda med kanel.
Låt svalna.
KLART, nu har ni en helt egengjord müsli som är supergod!

Det bästa med att göra egen müsli är ju att man får bestämma helt själv vad man vill ha i, det kan vara aprikoser, kakao, valnötter, linfrö m.m. Prova er fram och hitta era egna favoriter. Lycka till!

 

Sitemap
Letar du efter något som inte finns i menyerna? Här kan du se en lista på alla sidor på denna webbplats

Reklam

Denna blogg är utvecklad av
Henrik Hederström.
Fotografering & Webbdesign
Läs mer på:
www.henrikhederstrom.se