Ät rätt

Frukost, dagens viktigaste mål.

Jag träffar ofta barn och ungdomar som inte äter frukost eftersom de inte hinner eller inte kan äta på morgonen. Orsaker är ofta att de äter för sent på kvällen och hinner därför inte bli hungriga under natten eller att de går upp för sent ur sängen och helt enkelt inte hinner äta innan skolan.

Om jag fick sätta en regel som alla familjer i Sverige skulle följa så skulle det vara att alla måste äta frukost. Det behöver inte vara något stort, det räcker med en knäckemacka med ägg, lite yoghurt med bär i eller en macka med ost och skinka.
Vad som händer i kroppen när man inte äter frukost är att kroppen vaknar inte till och man kan inte koncentrera sig fullt ut i skolan, man blir trött, irriterad och hamnar lätt i någon kiosk på förmiddagen för att handla något sött att äta.
Ett annat resultat av att inte äta frukost är att man äter mer på eftermiddagen för att ta igen det man missat under morgonen/förmiddagen. Så börja med en ny vana redan i morgon, ALLA i familjen börjar dagen med frukost.

Klicka på bilderna nedan för att hitta inspiration.

 

Sitemap
Letar du efter något som inte finns i menyerna? Här kan du se en lista på alla sidor på denna webbplats

Reklam

Denna blogg är utvecklad av
Henrik Hederström.
Fotografering & Webbdesign
Läs mer på:
www.henrikhederstrom.se